Placeholder for Logo iconLogo icon
Placeholder for LogoLogo

Je bekijkt een pagina uit een oud seizoen.
Klik hier om terug te gaan naar het huidige seizoen

Ni-js

Placeholder for Header NieuwsHeader Nieuws
Algemein

Dankwoordje Zuster Redempta

27 februari 2009

Pão de Açúcar, Carnaval 2009

Hallo Mijnheer Ger Peters, Directie en de hele Carnavalsgroep, en natuurlijk ook Mijnheer de Pastoor,

Nu moet ik eerst jullie schrijven, want het is toch nog een beetje na de carnaval hé.

Op de eerste plaats moet ik u, en allemaal de carnavalsfeesters heel erg bedanken voor de centjes die jullie zo prachtig bij elkaar hebben gekregen. Zelfs maar liefs 700,-- Euro vertelde de Familie Linssen me. Het is geweldig hé van al de mensen van Arcen die zo geholpen hebben. Corry Linssen brengt het netjes naar de bank hoor, dat komt zeker heel goed !

Ik moet een pluim geven aan de bevolking van Arcen. Ja echt waar. Dat zijn mensen die op de juiste manier kunnen feesten. De mensen gaan eerst naar de kerk, en daarna plezier maken op het Carnaval.

Ik heb de foto’s gezien van de Mis in de Kerk. Ik vond het geweldig mooi. Het Bestuur allemaal keurig in de zwarte schitterende jassen en zilveren hoeden. En de meisjes allemaal in hun blauwe en gele pakjes. Erg mooi hoor! Ik moet zeggen dat ik ook nog deze pakjes heb. Deze heb ik van jullie gekregen. Die zijn ook al vaak tijdens feest naar het defilé geweest. En ze zijn nog mooi. Alleen een beetje warm met 40° hé !

En ook de kinderen allemaal op eerste bank met hun mooie pakjes. Ik heb het allemaal goed gezien hoor. Ook de Mijnheer die de lezing gedaan heeft, hij kan ook voor Pastoor studeren want hij kon goed preken hoor. Het is geweldig zo te praten hé, en dan zeggen de mensen stilletjes: dat heeft hij goed gezegd!!

Beste Mijnheer Ger Peters neem me maar niet kwalijk dat ik niet al de mensen met de namen ken, maar ik moet jullie allemaal nogmaals erg bedanken voor de prachtige 700,-- Euro. Daar zijn we heel blij mee voor de arme kinderen !

We zijn nu juist met het nieuwe studiejaar begonnen. Veel arme kinderen hebben niets om mee naar school te brengen. Ze hebben geen schriften en geen boek. We hebben nu boeken, die meer dan 45 reais kosten zijn, dat is ongeveer 16,-- Euro. Dat is duur hoor, maar nu kan ik veel boeken kopen. Wat zullen ze blij zijn. Deze boeken hebben 5 vakken en kunnen we 2 jaar gebruiken Dat is mooi hé !

Wat zijn we allemaal héél blij met het geweldig cadeau van de Carnaval van Arcen !

Er is iets treurigs gebeurd. Van de grote pan van de keuken, waar we iedere dag de maïs en bonen voor méér dan 200 kinderen mee koken, heeft de bodem het begeven.

Nu heb ik gedacht eerst maar eens een pan te kopen. Dat is me zo belangrijk hé. Och toch ook wel leuk hé dat ik ook een grote pan kan kopen.

Beste mensen, iedereen die ons geholpen heeft met de boeken en de GROTE PAN:

NOGMAALS HEEL VEEL DANK !!

Geniet veel, op een goede manier.

God houdt van jullie.

Hartelijke Groeten vanuit Brazilië, Zuster Redempta Bogers