Placeholder for Logo iconLogo icon
Placeholder for LogoLogo

Je bekijkt een pagina uit een oud seizoen.
Klik hier om terug te gaan naar het huidige seizoen

Ni-js

Placeholder for Header NieuwsHeader Nieuws
Algemein

D'n Opstaeker 2014

10 september 2013

D'n Opstaeker 2014' een ontwerp van Leon Peeters

In Arcen is D'n Opstaeker 2014™ voor het bedrag van € 5,-- per stuk te verkrijgen bij Winkelbedrijf Cup en tijdens activiteiten van onze vereniging.

Kunstschilder en illustrator Leon Peeters heeft voor de komende carnaval 'D'n Opstaeker™ 2014' ontworpen. Namens Jocus had voorzitter Harry Pouwels dit jaar de eer om een kunstenaar voor te dragen uit naam van alle vijf de stadsdeelverenigingen. Peeters reageerde meteen enthousiast. “Ik had hier helemaal niet op gerekend. Ik vind het erg leuk dat men mij heeft gevraagd om het ontwerp te bedenken”, zegt Peeters. “Ik ben er een dag voor gaan zitten en eigenlijk had ik al snel een zestal schetsen klaar”.

Jocus, de Wortelepin, D’n Oeles, de Belhamels en de Keieschiéters waren eensgezind over het definitieve ontwerp, een dansmarietje. “Ik was aan het zoeken naar iets wat ons bindt als het om vastelaovend gaat. Iedere vereniging in Venlo heeft een aantal dansmarietjes bij het gezelschap. Dus wilde ik dit uitbeelden in het ontwerp”, zegt Peeters. “De vijf vingers aan haar hand, in vastelaovesgroet, beelden de vijf stadsdelen van Venlo uit. Ook de Maas is een bindende factor, vandaar de golven”.

'D'n Opstaeker' is een soort broche die staat voor een drietal zaken; een blijk van waardering voor de vele vrijwilligers die allerlei carnavalsactiviteiten organiseren in de Stadsdelen Venlo, Blerick, Tegelen, Belfeld en Arcen en Velden; een blijk van betrokkenheid met de 'vastelaovend' en een financiële opsteker voor alle carnavalsverenigingenin de regio. De vijf stadsdeelverenigingen van de gemeente Venlo hopen dat de inwoners, net als verleden jaar, weer massaal deze vastelaovesbroche zullen kopen om daarmee de vastelaovesactiviteiten van de diverse verenigingen te ondersteunen.

Leon Peeters is op 30 juni 1965 in Venlo geboren. “Ik heb altijd veel getekend maar ik heb nooit een opleiding gevolgd. Ik ben echt autodidact”. Na zijn middelbare school die hij afsloot met een diploma atheneum, is Peeters gaan werken. Af en toe schilderde hij wel eens wat voor vrienden en door mond tot mond reclame werd het steeds meer. Op een bepaald moment moest hij kiezen tussen zijn baas of voor zichzelf beginnen. “Ik ben nu 17 jaar professioneel kunstschilder en illustrator. Ik maak muur- en plafondschilderingen, schilderijen en portretten en ik decoreer”. Bezoekers van horecagelegenheden in Venlo en omgeving kunnen vaak werk van Peeters tegenkomen. “In veel cafés heb ik muurschilderingen gemaakt”. Veel mensen zullen Peeters kennen van zijn Jocus-Vastelaovesposters en zijn illustraties in de Träöt, het staatsorgaan van Jocus. “Zes jaar geleden vroeg Piet Camps, dé Venlose illustrator, aan mij of ik zijn taak binnen Jocus langzaam wilde gaan overnemen. Daar ben ik heel erg trots op. Ik probeer te werken in zijn traditie maar met mijn stijl”

Meer info over Leon Peeters is te vinden op www.plafondschilderingen.nl.

Placeholder for Opstaekerdef 2014 LargeOpstaekerdef 2014 Large