Placeholder for Logo iconLogo icon
Placeholder for LogoLogo

Je bekijkt een pagina uit een oud seizoen.
Klik hier om terug te gaan naar het huidige seizoen

Ni-js

Placeholder for Header NieuwsHeader Nieuws
Algemein

Expositie over carnaval

21 januari 2014

In de Stadsbibliotheek Venlo is vanaf zaterdag 18 januari een expositie te bezoeken met als thema carnaval. Initiatiefnemer is de stichting Limburgs Carnavalsmuseum. De tentoonstelling over carnaval in groot-Venlo is zes weken gratis te bezoeken.

Het bestuur van het Limburgs Carnavalsmuseum heeft in november 2013 het plan opgevat om een expositie te organiseren over de carnavalsviering in de gemeente Venlo. De stichting bestaat sinds de jaren ’60 van de vorige eeuw. In het verleden zijn er fysieke musea geweest in Echt, Limbricht en Thorn. In 2000 is de omvangrijke collectie in bruikleen gegeven aan het Limburgs Museum. De afgelopen jaren heeft de stichting vooral op de achtergrond gewerkt. Er is in 2006 nog een archivariscursus georganiseerd en tijdens de Floriade was LCM betrokken bij de opvoering van de boerenbruiloft.

Na jaren van werken in de anonimiteit treedt het bestuur weer op de voorgrond. In 2014 zijn er twee initiatieven die geïnitieerd zijn vanuit het Carnavalsmuseum. Alle Limburgse carnavalsverenigingen en de gemeentes zijn gevraagd om de leegstaande panden in de centra op te fleuren tijdens de carnavalsperiode. Daarnaast is er een expositie georganiseerd over de carnavalsviering in de gemeente Venlo. Vanaf zaterdag 18 januari 2014 is de tentoonstelling zes weken gratis te bezoeken. De expositie vindt plaats op de 2e etage van de Stadsbibliotheek Venlo. De bibliotheek is doordeweeks geopend van 9.00 – 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 – 17.00 uur.

Het is ook mogelijk om rondgeleid te worden. De kosten bedragen € 5,- inclusief ontvangst met koffie en vlaai. De rondleidingen vinden plaats op zaterdag. Kijk voor meer informatie of om aan te melden op www.limburgscarnavalsmuseum.nl.

Het project kent vele partners, medewerkers en sponsors in het bijzonder mogen vermeld worden CAS exhibition partners en BLAUW communicatie. Deze twee bedrijven ondersteunen het bestuur van het carnavalsmuseum bij de daadwerkelijke organisatie. Vrijdag 17 januari vond de opening voor genodigden plaats. De opening werd verricht door burgemeester Antoin Scholten van de gemeente Venlo.