Placeholder for Logo iconLogo icon
Placeholder for LogoLogo

Je bekijkt een pagina uit een oud seizoen.
Klik hier om terug te gaan naar het huidige seizoen

Ni-js

Placeholder for Header NieuwsHeader Nieuws
Algemein

D'n Opstaeker 2018

10 oktober 2017

‘D’n Opstaeker 2018’ een ontwerp van Martijn Somhorst

Martijn Somhorst, beroepsmatig werktuigbouwkundige, heeft voor de komende carnaval ‘d’n Opstaeker 2018’ ontworpen. Namens de Keieschiéters had Vors Frans Cup dit jaar de eer om een kunstenaar voor te dragen uit naam van alle vijf de stadsdeelverenigingen. Somhorst voelde zich heel vereerd. “Ik vind het erg leuk dat ik de veertiende Opstaeker heb mogen ontwerpen. Ik heb drie ontwerpen gemaakt”.

Uiteindelijk hebben de Vorsten van Jocus, de Wortelepin, D’n Oeles, de Belhamels, en de Keieschiéters gekozen voor een rond ontwerp met daarin een een narrehoofd met allerlei gereedschappen en ontwerpmaterialen. ‘Het idee is dat dit het samen bouwen aan de vastelaovend symboliseert, aldus Somhorst.

‘D’n Opstaeker’ is een soort broche die staat voor een drietal zaken; een blijk van waardering voor de vele vrijwilligers die allerlei carnavalsactiviteiten organiseren in de stadsdelen Venlo, Blerick, Tegelen, Belfeld en Arcen en Velden; een blijk van betrokkenheid met de vastelaovend en een financiële opsteker voor alle carnavalsverenigingen in deze regio. De vijf stadsdeelverenigingen van de gemeente Venlo hopen dat de inwoners, net als verleden jaar, weer massaal deze vastelaovesbroche zullen kopen om zo de verschillende vastelaovesactiviteiten van de diverse verenigingen te ondersteunen.

Martijn Somhorst, zelf Wuilusprins in 2005, is werktuigbouwkundige/constructeur bij CCC Projects & Engineering en houdt zich beroepsmatig met tal van projecten bezig. Op dit moment werkt hij voor Eurotech Viking aan het ontwerp van de Nederlandse Olympische bobslee.

In zijn vrije tijd is Somhorst een fanatiek en zeker geen onverdienstelijke wagenbouwer. Eerst elf jaar met ‘Neet good wiés’ en sinds negen jaar met ‘Boeit neet’. ‘Eigenlijk kijk ik het hele jaar goed om me heen op zoek naar inspiratie. Ontwerpen is vooral breed kijken en out-of-the-box durven denken.

Naast het bouwen van carnavalswagens is Somhorst ook druk met het ontwerpen van festivaldecoraties. Zo komt het ontwerp van het podium van Stereo Sunday ook van zijn hand.

D’n Opstaeker 2018 zal op d’n Elfde van d’n Elfde worden gepresenteerd. Vanaf die datum is hij ook te koop bij de verschillende vastelaovesverenigingen en tijdens de verschillende carnavalsactiviteiten.

Placeholder for Opstaeker 2018 klOpstaeker 2018 kl