Placeholder for Logo iconLogo icon
Placeholder for LogoLogo

Je bekijkt een pagina uit een oud seizoen.
Klik hier om terug te gaan naar het huidige seizoen

Ni-js

Placeholder for Header NieuwsHeader Nieuws
In memoriam

In Memoriam: Zuster Redempta

16 juni 2018

Woensdag 6 juni kregen we het droevige bericht dat zuster Redempta, 88 jaar oud, in haar tweede vaderland Brazilië was overleden. Ze kon haar levenswerk maar niet los laten en zoals we vaker zeggen: “in het harnas gestorven” bij haar wezen en arme sloebers.

De warme band die we hadden, is begonnen in 1978 met de eerste carnavalsmis. We vonden het destijds nodig dat er aan de H. Mis een goed doel verbonden werd. Minder bedeelden en kinderen in nood die we iets van onze weelde konden geven sprak ons wel aan. Mia Clevis bracht ons in contact met vrienden van haar: de fam. Linssen. Samen hadden zij een goede band met zuster Redempta. Haar levenswerk sprak ons aan en het begin was gemaakt. Nu, 40 jaar verder, kunnen we zeggen dat het vele geld dat rechtstreeks naar haar is gegaan, haar werk erg verlicht heeft. Ze heeft hierdoor veel mooie projecten kunnen realiseren. We noemen 2 van de vele dingen: een waterput en een school. Alles in eigen beheer, ander was het niet te betalen. De warme band met ons Arcen hebben we onderstreept met het naar Brazilië sturen van onze pakjes van de Prinsengarde toen die aan vervanging toe waren. In de laatste “Keieschieter” hebben we kunnen zien dat ze nog steeds gedragen worden. Mooi toch!

We zullen zuster Redempta blijven herinneren als een warme en erg meelevende vrouw die veel goeds heeft gedaan in haar werkzame leven.

Fijn om haar gekend te hebben!