Placeholder for Logo iconLogo icon
Placeholder for LogoLogo

Je bekijkt een pagina uit een oud seizoen.
Klik hier om terug te gaan naar het huidige seizoen

Ni-js

Placeholder for Header NieuwsHeader Nieuws
Algemein

D'n Opstaéker 2019

9 oktober 2018

‘D’n Opstaeker 2019’ een ontwerp van Fons Schobbers

Beeldend kunstenaar Fons Schobbers uit Venlo heeft voor de komende carnaval ‘d’n Opstaeker 2019’ ontworpen. Voorzitter Roel Versleijen van Jocus vroeg Schobbers om dit jaar uit naam van alle vijf de stadsdeelverenigingen de Opstaeker 2019 te ontwerpen. Zijn ontwerp is een ode aan de componisten en tekstdichters.

“De muziek is de drager van de vastelaovend, het verbindt ons. Het is heerlijk om in de voorjaarzon voor een café met bekenden en onbekenden samen deze liedjes te zingen. Ik vond het eervol, om dit jaar de Opstaeker te mogen ontwerpen.

Carnaval is een fantastisch feest dat zich met name door onze vasteloavesleedjes onderscheidt van alle andere feesten. ‘Jonk en ald’ zink allemaol same’ en de liedjes worden van generatie op generatie doorgegeven, geweldig mooi.” aldus Schobbers, die zelf lid was van de ‘oëit haos prinseclub’ en wel 35 keer met de optocht heeft meegelopen, vaak als ‘faatse’ of met een klein groepje.

‘D’n Opstaeker’ is een soort broche die staat voor een drietal zaken; een blijk van waardering voor de vele vrijwilligers die allerlei carnavalsactiviteiten organiseren in de stadsdelen Venlo, Blerick, Tegelen, Belfeld en Arcen en Velden; een blijk van betrokkenheid met de vastelaovend en een financiële opsteker voor alle carnavalsverenigingen uit deze regio. De vijf stadsdeelverenigingen van de gemeente Venlo hopen dat de inwoners, net als verleden jaar, weer massaal deze vastelaovesbroche zullen kopen om zo de verschillende vastelaovesactiviteiten van de diverse verenigingen te ondersteunen.

D’n Opstaekerᵀᵠ2019 zal op d’n Elfde van d’n Elfde worden gepresenteerd. Vanaf die datum is hij ook te koop bij de verschillende vastelaovesverenigingen en tijdens de verschillende carnavalsactiviteiten.

Vör € 5,00 is haen beej alle ivveneménte vân de vereniging en beej Winkelbedrijf Cup Arcen te koëp.