Placeholder for Logo iconLogo icon
Placeholder for LogoLogo

Je bekijkt een pagina uit een oud seizoen.
Klik hier om terug te gaan naar het huidige seizoen

Ni-js

Placeholder for Header NieuwsHeader Nieuws
Algemein

D'n Opstaeker 2022

19 oktober 2021

‘D’n Opstaeker 2022’ een ontwerp van Sabrina van Wijlick

We hebben er nog langer op moeten wachten dan we gewend zijn, maar het lijkt erop dat vastenaovend 2022 weer gaat lijken op de vastalaovend zoals we die gewend waren. Beeldend kunstenaar Sabrina van Wijlick uit Belfeld heeft in ieder geval voor de komende carnaval ‘d’n Opstaekerᵀᵠ2022’ ontworpen en dat vind ze een hele grote eer. ‘Ik vond het heel erg tof toen Ron van Zoest, voorzitter van de Belhamels, mij vroeg of ik ‘d’n Opstaeker 2022 wilde ontwerpen en daar ben ik heel trots op’. Sabrina van Wijlick maakte deze broche uit naam van alle vijf de stadsdeelverenigingen van de gemeente Venlo. ’Heel veel mensen in onze regio hebben hart voor vasteloavend, dat voel je. Zeker nu het feest in 2021 anders was dan voorgaande jaren’.

“Dat ‘houden van’ heb ik proberen uit te drukken in deze nieuwe ‘Opstaeker’. Het is een open hart met daar om heen een zaag, symbool voor de (wagen)bouwers, een kwast voor de grimeurs, de ‘träÅ‘t’ en de sol sleutel voor de muzikanten en natuurlijk de vlag die met de dolle dagen uit mag’. Het open hart laat de kleur van het ‘pekske’ van de drager zien. Dit ontwerp, van in totaal drie schetsen, is uiteindelijk uit door de vijf stadsdeelverenigingen gekozen.

Sabrina van Wijlick viert al haar hele leven vastenaovend. Ik vier dat vooral met onze vrienden. Ieder jaar bouwen we ook een wagen en trekke we mee met de Belfeldse Optocht. ‘Onze naam? ’t Jeuk wir’. Maar ook buiten het seizoen is ze creatief bezig. ‘Ik ben Chef Decor bij de musical van het Valuascollege in Venlo.

‘D’n Opstaekerᵀᵒ is een soort broche die staat voor een drietal zaken; een blijk van waardering voor de vele vrijwilligers die allerlei carnavalsactiviteiten organiseren in de stadsdelen Venlo, Blerick, Tegelen, Belfeld en Arcen en Velden; een blijk van betrokkenheid met de vastelaovend en een financiële opsteker voor alle carnavalsverenigingen uit deze regio. De vijf stadsdeelverenigingen van de gemeente Venlo hopen dat de inwoners, juist nu massaal deze vastelaovesbroche zullen kopen om zo de verschillende de verenigingen te ondersteunen.

Sabrina van Wijlick (1978) is getrouwd met Roy en heeft een dochtertje van drie. In haar dagelijks leven werkt ze als docent Kunst en Cultuur op het Valuascollege in Venlo. Daarnaast is ze thuis vooral bezig met keramiek, een passie die ze met de paplepel kreeg ingegoten. Haar vader, Herman Crins, was namelijk pottenbakker en is na zijn carriere achter de pottenbakkersschijf keramiekcursussen gaan geven, iets wat zijn dochter inmiddels heeft overgenomen. ‘Daarnaast werken mijn vader en ik veel samen aan opdrachten die we krijgen, maar ik maak ook veel werk zelf, wat ik natuurlijk ook probeer te verkopen’. Meer informatie over Sabrina van Wijlick is te vinden op de Facebook Site Keramiek de Pöngelhook.

D’n Opstaekerᵀᵠ2022 zal op d’n Elfde van d’n Elfde worden gepresenteerd.

Uiteraard gaat onze vereniging dit seizoen ook weer Opstaekers te koop aanbieden. Vanaf 10-11-2021 zijn ze voor € 5,00 per stuk te verkrijgen bij Winkelbedrijf Cup, ons secretariaat (Maasstraat 38) en tijdens evenementen van onze vereniging.