De Zittinge

Begin januari organiseert carnavalsvereniging de Keieschiéters traditioneel haar carnavalszittingen. Tijdens deze zittingen, die gehouden worden in Multifunctionele Accommodatie 'de Schans', wordt het publiek vermaakt door Arcense artiesten en door enkele artiesten die een band hebben met Arcen. Er worden voordrachtjes, sketches, buuts, zang en dans uitgevoerd. 

De 1e zitting en de 2e zitting mag bezocht worden door iedereen die 16 jaar of ouder is. Hoogtepunt tijdens de 1e zitting is het "oétkômme" van de nieuwe Prins van het ‘Keieschiétersriék’. Traditioneel wordt onze nieuwe hoogheid binnengedragen in een ‘Kei’, en wordt hij daarna ludiek uitgeroepen door onze Vorst.

Ook met de Arcense jeugd wordt natuurlijk rekening gehouden. Op de zondag van het zittingweekend worden de jeugdprins en zijn adjudanten uitgeroepen. De nieuwe ceremoniemeester zal de artiesten van- en naar de bühne begeleiden. De artiesten zijn Arcense jeugd t/m 15 jaar. De prinsegarde zal hun dans presenteren o.l.v. hun nieuwe dansmarietje.

De voorverkoop voor de 1e en 2e zitting vindt plaats in december. De kinderzitting is vrij toegankelijk.

Om mee te doen aan de zittingen, kan er contact opgenomen worden met onze zittingcommissie

06-11-2016

McDonald's Noord-Limburg
Caf de Hertog Jan Proeverij - Arcen

Òntworpe & Aangedreeve door Web-id
Copyright © 2021 De Keieschiéters Ârce
Vragen of opmerkingen over de inhoud kunt u sturen naar webmaster@keieschieters.nl